Olet täällä

Uimakoulut

Vesikon uimakoulut

vesikko

Rantakylän uimakoulut

rantakyla

 

HUOM. Uimakoulut peruttu kesältä 2020!

Tutustu ennen ilmoittautumista myös toimitusehtoihin!

VARHAISTAITORYHMÄ (lasten allas)
5–10-vuotiaille uimataidottomille lapsille, jotka eivät kastaudu kokonaan pinnan alle, eivät ole tottuneet veteen ja/tai tulevat ensimmäistä kertaa uimaopetukseen. Aroille lapsille. Tavoitteena on veteen totuttautuminen, veden pelon poistaminen, hengityksen hallinta, kastautuminen (= itsenäinen pinnan alle painautuminen) ja kellunnat eri asennoissa. Lisäksi harjoitellaan liukumista eri asennoissa ja potkujen liittämistä liukuun. Varhaistaitomerkin tai vesitaitomerkin suoritus.

ALKEISRYHMÄ (lasten allas)
6–10-vuotiaille uimataidottomille lapsille, jotka hallitsevat varhaistaitoryhmälle asetetut tavoitteet; itsenäinen kastautuminen (= sukellus) ja kelluminen. Ryhmässä harjoitellaan liukumista, sukeltamista, myyräuintia ja alkeisselkäuintia. Tavoitteena on 10 metrin uimataito. Vesitaitomerkin tai alkeismerkin suoritus.

JATKORYHMÄ (iso allas)
7–14-vuotiaille lapsille, jotka osaavat uida vähintään 25 metriä yhtäjaksoisesti. Ryhmässä harjoitellaan uintitekniikoita; vapaauintia, selkäuintia, alkeisrintauintia ja/tai rintauintia, hyppyjä, sukelluksia ja vedestä pelastautumista. Tavoitteena on 50–200 metrin uinti. Harrastus-, tekniikka- tai taitomerkin suoritus.

SUORITUSRYHMÄ (iso allas)
7–15-vuotiaille uimakandidaatin, uimamaisterin tai priimusmaisterin suorittajille. Ryhmässä harjoitellaan uintitekniikoita ja merkkisuorituksia. Taitomerkki tulee olla suoritettuna.