Tyhjä

Yhteensä: 0,00 €

Olet täällä

PULAMASTA PUNKKARIIN

25,00 €

Pulamasta punkkariin sopii kaikille Joensuun kaupungin ja Pohjois-Karjalan historiasta kiinnostuneille sekä nostalgisten valokuvien ja esineiden ystäville.

Joensuun kaupungin ylläpitämä Pohjois-Karjalan museo Hilma ja Suomen valtio ovat samanikäisiä, vuonna 2017 satavuotiaita molemmat. Pulamasta punkkariin -juhlakirjssa museon historiaa ja kokoelmien moninaisuutta tuodaan esille erilaisten teemojen kautta. Millainen oli Pohjois-Karjala Suomen itsenäisyyden kynnyksellä? Miten ja millaisia esineitä museon kokoelmiin kerättiin sata vuotaa sitten, entä nykyään? Mitä kokoelmista löytyy, kun aiheena on metsä ja puu? Koska museon kotipaikka Joensuu viettää 170-vuotisjuhliaan vuonna 2018, teoksessa on nostettu esille kaupungin historiaa museon Joensuu-aineistojen kautta.

Runsaasti kuvitettuun teokseen on valittu museon valokuvakokoelmista sekä rakastettuja että ennen julkaisemattomia kuvia. Yksittäisten esineiden tarinat kuvineen tuovat tuulahduksen tavallisten joensuulaisten ja karjalaisten elämästä niin vuosikymmenien takaa kuin lähihistoriastakin. Pulamasta punkkariin ei ole tarina museosta, vaan se kertoo siitä, kuinka museon kokoelmat heijastavat ajan kulkua.

Varasto: 
0.00